Mastercard® Skopje City Mall кредитната картичка е прва кобрендирана кредитна картичка на трговски центар во земјата. Комерцијална банка АД Скопје во соработка со Skopje City Mall, им овозможува на имателите низа поволности преку купување во продавниците во Трговскиот центар.

Добивате низа попусти и бонуси, на продажните места во Skopje City Mall со кои Банката има склучено договор.

ПРЕДНОСТИ НА КАРТИЧКАТА

– Без членарина за првата година од издавањето;
– Добивате редовни попусти и бонуси во одреден процент, на секоја трансакција направена во продажните места во Skopje City Mall;
– Бонусот го добивате во минимален износ од 1.000 денари, во вид на подарок-картичка;
– Можност за минимално враќање од само 10% од искористениот дел од кредитниот лимит;
– Добивате кредитен лимит во зависност од слободниот дел од Вашата месечна плата;
– Поврзана со една сметка за плаќања во земјата и во странство;
– Добивате бескаматен период од 45 дена на трансакции направени на продажно место;
– Овозможува безбедно купување преку Интернет;
– Добивате дополнителни картички за Вашите најблиски, со можност за прилагодување на лимитите за секоја од картичките;
– Ниски провизии и надоместоци за користење на картичката;
– Состојбите на сметките можете да ги следите од Вашиот дом, работно место или каде било во светот, преку услугите Интернет банка, мБанка и SMS банкарство;
– Можност за едноставно подмирување на обврските преку услугата траен налог;
– 24-часовна поддршка за корисниците, насекаде во светот.

КОРИСТЕЊЕ НА КАРТИЧКАТА

Mastercard® Skopje City Mall кредитната картичка е прифатена на повеќе од 35 милиони продажни места и повеќе од 2 милиони банкомати насекаде во светот на кои е истакнат знакот Mastercard®. Со нејзиното користење Вашите пари ќе бидат секогаш со Вас, без да се грижите за носење готовина, страв од кражба, губење или од фалсификувани банкноти. Подетални информации во врска со прифаќањето на Mastercard® картичките можете да добиете на  www.mastercard.com.


ДОБИВАЊЕ НА КАРТИЧКАТА

Едноставно до Вашата нова Mastercard® Skopje City Mallкредитна картичка

Следете ги трите чекори за добивање на Вашата нова Mastercard® Skopje City Mall кредитна картичка:

  1. Пополнете го краткото барање за Mastercard® Skopje City Mallкредитна картичка и обезбедете ја кратката придружна документација.
  2. Барањето, заедно со документацијата, доставете го во најблиската експозитура или филијала на Комерцијална банка.
  3. Ја подигнувате Вашата нова картичка во рок од 5 работни дена од поднесување на барањето.
Корисници кредитоспособни физички лица на возраст помеѓу 18 и 68 години
Каматни стапки – 7.85% годишно (референтна каматна стапка од 1.56% зголемена за 6.29 пп)
Годишна членарина*  

за основната
картичка

за дополнителните

картички

за првата година

без надомест

без надомест

за секоја следна година

720 денари

240 денари

за годишен промет над 50.000 денари направен на продажни места во Skopje City Mall

180 денари

120 денари

Надоместоци за користење  

на банкомати

на шалтери

на Банката

1,5%, мин 100 ден.

1.5%, мин. 100 ден.

на други банки во земјата

2%, мин. 120 ден.

2.5%, мин. 350 ден.

на други банки во странство

2%, мин. 250 ден.

2.5%, мин. 350 ден.

 

КАДЕ МОЖЕ ДА СЕ КОРИСТИ КАРТИЧКАТА?


назив на продажно место категорија локација директен попуст бонус за лојалност кон СЦМ забелешка
Bella женска мода 1 кат 10% 1% Директниот попуст од 10% е за период од понеделник до четврток за производи кои немат редовен попуст
           
           
Arthur’s Converse обувки 1 кат 10% 1% за производи кои не се на попуст, дополнителни 5% за производи кои се на попуст
Balon Magija украсни балони 2 кат 10% 1% за сметка над 2.500 денари
Bitsiani машка мода 1 кат 5% 1% попустот не важи за производи кои се на попуст поголем од 15%
           
Duki Daso модни додатоци 2 кат 10% 1% директниот попуст од 10% е за производи кои не се на попуст
Fashion & Friends машка / женска мода 1 кат 5% 1% попустот не важи за производи кои се на попуст поголем од 15%
Gant машка мода 1 кат 7% 1% попустот важи за износ над 5.000,00 денари
Geox обувки 1 кат 5% 1% попустот не важи за производи кои се на попуст поголем од 15%
Hemel Козметика Приземје 5% 1% попуст за производи кои се од програмата на производителот Хемел
           
Kares за дома 1 кат 5% 1%  
Lapin House детска облека 1 кат 0% 1%  
Levi’s машка/женска мода приземје 5% 1% попустот не важи за производи кои се на попуст поголем од 15%
           
           
Mango женска мода приземје 5% 1% попустот не важи за производи кои се на попуст поголем од 15%
Marfi Macarons француски колачи приземје 10% 1% директниот попуст од 10% е за сметки над 3.001 денари
My time модни додатоци приземје 15% 1% за сметка над 10.000 денари
Nautica & Lacoste машка мода 1 кат 7% 1% попустот важи за износ над 5.000,00 денари
Neptun техника и телекомуникации 2 кат 3% 1% за производи кои не се на попуст
Office Shoes обувки приземје 5% 1% попустот не важи за производи кои се на редовен попуст
Okaidi детска облека 2 кат 5% 1% попустот не важи за производи кои се на попуст поголем од 15%
Parfois модни додатоци приземје 6% 1% попустот не важи за производи кои се на попуст поголем од 15%
Replay машка/женска мода приземје 5% 1% попустот не важи за производи кои се на попуст поголем од 15%
Galerija техника и телекомуникации 2 кат 5% 1% за производи кои не се на попуст
Sport Vision спорт 2 кат 10% 1% попустот важи за сметка над 4.990,00 денари
Sport Vision Kids спорт 2 кат 10% 1% попустот важи за сметка над 4.990,00 денари
Springfield машка / женска мода 1 кат 5% 1% попустот не важи за производи кои се на попуст поголем од 15%
Swarovski модни додатоци приземје 5% 1% попустот не важи за производи кои веќе се на попуст
Timberland машка / женска мода приземје 5% 1% попустот не важи за производи кои се на попуст поголем од 15%
Trend ресторани и барови приземје 0% 15%  
Women Secret долна облека приземје 6% 1% попустот не важи за производи кои се на попуст поголем од 15%
Просветно дело специјализирани 2 кат 5% 1% за производи кои не се на попуст
Skechers обувки 2 кат 5% 1% за производи кои не се на попуст