AMANTI / АМАНТИ

Аманти е специјализиран за тестенини за брзо сервирање, со својот уникатен концепт за тестенини за брза храна му овозможува на клиентот да ужива во висококвалитетен оброк со одличен вкус за неколку минути по нарачката. Во Amanti ја користиме истата филозофија за да се осигураме дека искуството во јадењето на нашите клиенти ги надминува сите очекувања секогаш кога ќе не посетат.

Во последните неколку години, особено во големите туристички центри во Италија, се појави нов феномен: ресторани за тестенини за брза храна. Вообичаено, тие служат неколку видови свежи тестенини кои може да се спојат со сос по ваш избор, послужени во картонска кутија за носење. Може да се јаде во или надвор од просториите и што е најважно, цената е многу прифатлива.

Тестенините се генерално едноставно јадење, но ги има во многу варијанти поради нивната разновидност. Некои јадења со тестенини се служат како прво јадење бидејќи големини на порциите се мали и едноставни. Тестенините се подготвуваат и во лесни ручеци, како што се салати или големи порции за вечера. Може да се служи топло или ладно. Сосовите за тестенини се разликуваат по вкус, боја.

Аманти има за цел да биде водечки оператор со висококвалитетни услуги за храна во Северна Македонија со лежерно јадење и да го изгради своето име на бренд со издлабување ниша со фокусирање на висококвалитетни производи кои се засноваат на принципот на тотално јадење искуство.

Translate in English»