Инфо:

ADIDAS

Adidas e водечки бренд во доменот на спортската опрема во светот. Компанијаta e основана од Adolf (Adi) Dassler во 1948-ма година, a името Adidas потекнува од името на основачот Adi Dassler

 

Translate in English»