Beosport Sport

Брендовите кои Beosport ги претставува во Македонија.

Pepe Jeans е англиски бренд основан во 1973 година во Лондон. Pepe Jeans London наоѓа инспирација по угледот на уличните “street” стилови на облекување ширум светот.

Развивајќи се како оригинален концепт во “џинс” гардероба, Pepe Jeans денес претставува бренд кој го отсликува животниот стил на сите генерации.

Со комбинирање на традиционалната “џинс” облека и додавањето на нови материјали во колекциите, Pepe Jeans и понатаму се наоѓа на врвот на модниот свет на денешницата.

Секое парче облека се прави со посебно внимание ориентирано кон единственост на производот.

O’Neill е првиот сурферски бренд во светот, кој се појави во 50-те години на минатиот век. Наменет е за млади луѓе од акција и за сите љубители на спортот. Колекцијата се состои од интересни парчиња облека создадени со комбинирање на квалитетни материјали.

Летната колекција на O’Neill се состои од костими за капење, влечки и сите останати додатоци за на плажа.

Зимската колекција O’Neill нуди целосна опрема – гардероба за снег, скијање и сноуборд.

Покрај колекциите за активен спорт, O’Neill нуди и облека за секојдневни прилики.

Wilson е водечки светски производител на спортска опрема за игри со топка. Основни спортови се тенис, бејзбол, американски фудбал, голф, кошарка, софтбол, бадминтон и сквош. Сегментацијата на производите на Wilson оди во три правци: спортови со рекет, тимски спортови и голф.

Седиштето на компанијата Wilson се наоѓа во Чикаго и има над 1.900 вработени. Продажната мрежа е развиена во над 100 земји ширум светот. Wilson е дел од компанијата Amer Sports со седиште во Хелсинки.

Мисија и визија на брендот:

– непрекината потрага по иновативни технологии и врвен дизајн;
– унапредување на игрите на сите спортисти, како за врвните така и за рекреативците;
– да се стане број 1 во сите спортови во кои учествува;
– пристапот на Wilson кон технолоцијата, дизајнот и квалитетот гарантираат остварување на идеите.

Facebook

Translate in English»