KFC

Компанијата KFC e основата во 1991 година, а седиштето е во Кентаки. Со повеќе од 20 илјади продажни места распоредени во 123 земји KFC е втор најголемо ресторан за брза храна, веднаш по Мекдоналдс.

Еден од најпопуларните специјалитети по кои е познат овој ресторан е пилешкото месо и вкусните компирчиња

Translate in English»